inklappen

Kipling

Antwerpse aapjes!

Kipling werd opgericht in 1987 in België. Het bedrijf is werkelijk het voorbeeld van een kleine speler die op een rustige manier groot geworden is. De laatste vijf jaar is de omzet van Kipling verdubbeld door strategische keuzes inzake marketing en producten. Het bedrijf blijft ook steeds uitbreiden: stilstaan is achteruitgaan.

kipling

De populariteit van het merk is te danken aan de schoolgaande jeugd uit de jaren '90. Een Kipling-boekentas was gewoon een must. Nog steeds trouwens zijn Kipling-schooltassen in. De gebruikte materialen kunnen tegen een stootje, zijn water- en vuilbestendig en men blijft bij Kipling ook innoveren om het comfort van scholieren te optimaliseren. Neem daar dan nog eens de leuke kleuren bij die elk seizoen wisselen en de toffe aapjes-sleutelhanger en je bent zeker van je verkoopcijfers.

De Basic collectie bestaat nog steeds en omvat nog altijd vooral praktische spullen: boekentassen, rugzakken, heuptasjes en portefeuilles. Maar Kipling had snel door dat ze om een groter publiek aan te spreken ook andere collecties zouden moeten opnemen. Zo is er de City lijn met bijvoorbeeld ruime handtassen of laptoptassen, duidelijk gericht op bezige mensen die graag op praktische en stijlvolle manier hun spullen vervoeren. Het klassieke pluche aapje moest plaats maken voor een gestileerde versie van het diertje, maar de leuke knipoog blijft. Ook met materialen wordt gespeeld: naast de klassiekers in nylon heeft Kipling ook lederwaren in het assortiment zitten.

Mensen houden wel van merknamen die stijlvol en prijselijk kunnen zijn. Kipling blijft het dus goed doen en zit intussen wereldwijd.