inklappen

Ambiorix

Koninklijke schoenen!

Kwaliteitsschoenen associëren mensen onmiddellijk met damesmodellen. Er zijn daar ontwerpers die enkel en alleen met het ontwerpen van schoenen naam hebben gemaakt. Wie kent Christian Louboutin of Manolo Blahnik nu niet? Maar er zijn ook exclusieve schoenenontwerpers voor mannenschoenen. J.M. Weston, om maar een te noemen — prachtschoenen die stijl en vakmanschap combineren. Maar België heeft zijn eigen klasse schoenenmerk: Ambiorix.

ambiorix Ambiorix is opgericht in 1895 door Louis Steyns in Verviers, toen nog als een kleine schoenmaker. In 1907 verhuisde de inmiddels bloeiende zaak naar Tongeren. In de naoorlogse jaren had het bedrijf 250 werknemers. De crisis die daarop volgde, kon Ambiorix niet klein krijgen: het bedrijf bleef noest verder werken en bestaat nu nog — hun honderdste verjaardag werd reeds gevierd. Sinds 2007 is de groep weer in handen van een familie — een van de sterktes van Ambiorix is de nauwe betrokkenheid van de leiders.

De stijl van een paar Ambiorix schoenen is tijdloos. Zij blijven kiezen voor de klassieke modellen, en voegen in elke nieuwe collectie ook wel eens een variatie op een klassieker toe. Het tijdloze design in combinatie met het gebruik van degelijke materialen maakt dat mensen telkens blijven kiezen voor dit merk. De beste ledersoorten, bekwame vakmensen en een kwaliteitsleest: meer heeft een goede schoen niet nodig.

Leuk weetje: Ambiorix zit nog steeds in Tongeren, en mag zich sinds 2009 Gebrevetteerd Hofleverancier van België noemen. Als keurmerk kan dat wel tellen!