inklappen
af vandevorst

A.F. Vandevorst

A.F. Vandevorst klinkt als een verhaal voor een romantische film. Achter het merk schuilen namelijk twee ontwerpers... die elkaar leerden kennen op de eerste schooldag aan de Antwerpse Modeacademie. Tien jaar later, in 1997, presenteerden de twee samen hun eerste collectie onder de naam A.F. Vandevorst — de A staat voor An Vandevorst en de F voor Filip Arickx.

De ontwerpen van het koppel zijn intussen internationaal bekend. De defilés die ze geven worden druk bijgewoond door verschillende bekende koppen, en de ontwerpen zijn steeds toonaangevend in de mode. Ze blijven origineel en bijzonder, zonder al te excentriek te worden. En behalve de liefde voor mode, zijn het ook in zaken doen slimme ondernemers. De expansie van het merk A.F. Vandevorst is niet meer tegen te houden.

Slim is ook het feit dat ze geen mode ontwerpen die al te exclusief en afstandelijk is. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook een schoenencollectie die bij verschillende schoenenwinkels te verkrijgen is en zeer draagbaar zijn. Degelijke materialen en robuuste looks zijn daar wel min of meer het handelsmerk, maar dat maakt het dan ook de investering waard.

A.F. Vandevorst heeft verder ook nog een toegankelijkere lijn, zowel qua ontwerpen als qua prijs, en die hebben ze A.Friend gedoopt. Het ontwerpersduo probeert zoveel mogelijk in te spelen op de vraag en op de markt — opnieuw een voorbeeld van hun verstandig zakendoen.